Vijf vergissingen die vrouwen in bed maken

Het zijn vaak de mannen die de schuld krijgen bij onbevredigende seks: ze zouden het vrouwenlichaam niet begrijpen of niet weten wat een vrouw opwindt. Maar vrouwen moeten zichzelf niet overschatten. Ook zij maken de nodige ‘fouten’ tussen de lakens. Dokterdokter deelt vijf vergissingen die veel vrouwen in bed maken:

Vergissing 1: Hij moet het initiatief in bed nemen

We leven in een tijdperk waarin het al lang en breed bekend is dat vrouwen net zoveel van seks houden als mannen. Toch zijn er nog steeds vrouwen die verwachten dat mannen de eerste stap wel zetten. Vaak is dit uit angst om onvrouwelijk, te bereidwillig of te agressief in bed over te komen. Hiermee maken ze echter een vergissing. Veel mannen willen ook niet altijd degene zijn die het heft in handen moet nemen. Zij vinden het net zo prettig om door een vrouw veroverd te worden, als andersom. En door zelf geen initiatief te nemen, leg je de verantwoordelijkheid voor je seksuele ervaringen volledig bij je partner. Dit kan verkeerde verwachtingen en seksuele onbevrediging in de hand werken.

Vergissing 2: Nadenken over hoe je eruitziet tijdens de seks

‘Oh nee, in dit standje zie je m’n vetrollen! Zou mijn make-up uitgelopen zijn? Ik zie er vast heel raar uit als ik klaarkom.’  Door dit soort gedachtes is het lastig om jezelf helemaal te laten gaan en te genieten van de seks. Ze zijn ook nergens voor nodig, want het laatste waar een man mee bezig is tijdens de seks, is jouw uitgelopen mascara. Volgens Helen Fisher, cultureel antropoloog en schrijver van het boek Why him, Why her, komt dit omdat mannen onbewust op zoek zijn naar een vrouw die een gezonde baby kan baren. Ze zoeken naar tekenen van gezondheid en vruchtbaarheid. Daarom is hij tijdens de seks veel meer gericht op de mate van energie, enthousiasme en interesse in hem, dan op uiterlijk vertoon. Afgezien van of een man al dan niet eventuele onvolkomenheden merkt, maak je het voor jezelf een stuk leuker tussen de lakens door dit soort zorgen te laten varen.

Vergissing 3: Hij is verantwoordelijk voor mijn seksueel genot

Gewoon liggen en verwachten dat hij uit zichzelf weet wat jij fijn vindt, is een grote vergissing. Zelfs de meest ervaren en gevoelige bedpartner heeft aanwijzingen nodig. De verantwoordelijkheid voor jouw seksuele genot ligt dus niet alleen bij hem, maar ook zeker bij jou. Laat je partner weten wat je fijn vindt! Misschien geeft het je een ongemakkelijk gevoel om zo direct te praten over wat je wilt, maar bedenk dat je partner jou graag wil plezieren. Probeer de aanwijzingen zo te brengen dat zijn ego er niet te veel onder lijdt. Zeg bijvoorbeeld eerst een paar dingen die je fijn vindt en vertel vervolgens wat je graag anders zou willen.

Vergissing 4: Seks betekent weinig voor hem

Uit onderzoek blijkt dat mannen seks en relaties net zo serieus nemen als vrouwen. En zowel mannen als vrouwen vinden seksuele intimiteit binnen een relatie meer bevredigend. Uit een andere studie naar onenightstands bleek dat 50% van de vrouwen en 52% van de mannen die meededen aan de studie, hoopten dat er een relatie uit voort zou komen. Het is dus een vergissing om te denken dat seks niet veel voor een man betekent.

Vergissing 5: Hij heeft altijd zin

Ja, veel tienerjongens hebben op bijna elk tijdstip van de dag zin in seks. Maar een man die dagelijkse verantwoordelijkheden heeft zoals werk, familie en rekeningen, verkiest slaap echt weleens boven een vrijpartij. Vrouwen weten van zichzelf dat als ze een keer geen zin hebben, dit los staat van de gevoelens voor haar partner. Ze verwachten dat een man dit begrijpt, maar andersom vinden sommige vrouwen het moeilijker te begrijpen als een man geen zin heeft. Ze zijn dan geneigd dit op zichzelf te betrekken en vertalen zijn gebrek in zin naar gebrek aan liefde voor haar of zien het als een afwijzing. Geen zorgen, hij wil soms ook gewoon een keertje geen seks.

Auteur: Rachel van de Pol
Bron: WebMDKennislink

Pagina laatst aangepast op 4 juli 2019


Gerelateerd